MASTERSPORT.sk
0918 665 685
Prihlásiť
/
Registrácia
Stolný tenis Parkour Výpredaj

RescYou MAMMUT

Tento produkt už nie je v ponuke. Prosím vyberte si iný produkt z našej ponuky.
Základné informácie
Recenze (0)
Otázky a odpovede (0)

RescYou MAMMUT - Základné informácie

RescYou MAMMUT. Inovatívna záchranná pomôcka určená na rýchle a efektívne záchrane z trhliny s veľmi jednoduchou manipuláciou, ktorá by vo vašej výbave rozhodne nemala chýbať.

RescYou je pomôcka určená pre pohyb na ľadovci, vhodná k sebazachraneniiu alebo k vytiahnutiu člena lanového družstva, ktorý spadol do trhliny. RescYou set výrazne zjednodušuje a urýchľuje záchranu a vytiahnutie z trhliny. Šetrí čas a znižuje úsilie potrebné na vytiahnutie seba samého alebo kolegami v trhline. Tento systém je kompaktne uložený v obale, ktorý dovoľuje jednoduché nosenie na horolezeckom úväzku a je vždy takto pripravený po ruke. Pre vytiahnutie už nevyžaduje žiadne dodatočné kladky, karabíny či kladkostroje.  

Proste sa jednoducho karabínou (oválna skrutkovacia karabína s key lock), ktorá je súčasťou RescYou setu zaistí do istiaceho stanovišťa (lyže, cepín, ľadovcovú skrutku, a pod.) Na dve zvierky sa nasadí na lano. Kompaktný kladkostroj so šiestimi kladkami a pevnou REEP šnúrou poskytnú dostatočnú silu pre vytiahnutie kolegov v lanovom družstve. Tento systém umožňuje jednoduché vytiahnutie, či výstup po lane aj cez uzly.  

Hoci je systém jednoduchý a súčasťou balenia je inštruktážna kartička, odporúčame starostlivo naštudovať návod alebo prakticky vyskúšať ešte pred nástupom na túru. Rovnako tak sa oboznámiť s problematikou pohybu po ľadovci a nadväzovaním na lano. V záložke video je tiež možné vidieť originálny inštruktážny videozáznam z produkcie Mammut.

Technické dáta:
- určené pre horolezcov, skialpinistov a osoby pohybujúcich sa na ľadovci
- ľahké nosenie na úväzku v pohotovostnej pozícii
- systém s dvoma kompaktnými lanovými svorkami, 6 kladkami a jednou malou spätnou poistkou na REEP šnúre
- obsahuje inštruktážnu kartičku pre vytiahnutie z trhliny
- certifikované v súlade s normou CE EN 567 (lanové zveri)
- hmotnosť: 400 g

RescYou MAMMUT - Recenze (0)

RescYou MAMMUT - Otázky a odpovede (0)